DOPRAVA ZADARMO nad 40,- eur.

Výstava Odlesky identít

Slávnostné otvorenie našej výstavy sa nieslo v nádherných tónoch harfy. Dominika Švábeková nás vtiahla do úžasného hudobného zážitku.

Za partnerstvo pri príprave tejto výstavy hneď v úvode vyslovujem veľké poďakovanie Mestu Čadca a Domu kultúry v Čadci.

Výstava bola zameraná na prezentáciu tvorby našich umelcov – študentov v projekte Tričko ako plátno. Cieľom je objaviť a rozvíjať umelecký talent u mladých ľudí, ktorí študujú, pracujú a ich kreativita je stratená v kruhu povinností. Dnešné náročné tempo na školách a v práci im mnohým nedovolí venovať sa naplno tvorbe a hlavne jej prezentácií. Preto sa často stáva, že unikátne obrazy, kresby a maľby skončia zapadnuté prachom niekde v kúte.

Výstavná sieň bola rozdelená na 3 časti.  Predstavili sme čierno – bielu expozíciu obrazov Ivana Gabaja. Experimentoval s umením náhody. Pri tvorbe používal rôzne techniky a nápady.

Návštevníkov vernisáže zaujala čierno -biela kompozícia obrazov Karolíny Gregušovej. Jej zbierka vystavovaných diel vás donútila sa zastaviť a porozmýšľať nad momentálnym pocitom.

Ukázali sme zaujímavú tvorbu Nikoly Skaličanovej. Expozícia je rôznorodá, použili sa rôzne materiály na maľbu.  Experimentovalo sa s technikou a motívmi.